Figures retòriques

Cerca informació sobre les figures retòriques següents: metàfora, comparació, personificació, al·literació, apòstrofe i encavallament. Posa un exemple de cada un en poemes. També explica què són.
La metáfora: Es basa en la identificació de dos termes: un de real i un que apareix al text. Aquesta identificació es basa en característiques comunes que fan que el lector pugui reconstruir un terme en llegir l'altre
La comparació: és un recurs literari consistent en posar en relleu les semblances entre dos referents, de manera que es destaquin qualitats no evidents o bé es dugui a terme una descripció més gràfica i clara, com es veu a "És rodó com una pilota".
La personificació o prosopopeia: és una figura retòrica que consisteix a atribuir qualitats humanes a éssers no racionals, objectes, fenòmens naturals...
La ciutat era rosa i sonreia dulcement.
L'al·literació: és una figura retòrica relacionada amb la fonètica que consisteix a repetir un so per crear un efecte determinat.
L'apòstrofe: és un recurs literari consistent en dirigir-se cap a una entitat no animada o abstracta, per exemple "Oh, sol, escolta'm!"
L'encavallament: és un recurs poètic segons el qual una oració es distribueix en més d'un vers.
L'apòstrofe: és un recurs literari consistent en dirigir-se cap a una entitat no animada o abstracta, per exemple "Oh, sol, escolta'm!"
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada